Sunday, July 22, 2007

Frankrig tur-retur

Netop hjemvendt fra Frankrig... Jeg vil være ærlig og indrømme, at følgende ide er hugget fra en af de bøger, jeg fik pløjet igennem dernede, nemlig: En liste. Korrekt, jeg lånte i et anfald af desperation over manglende læsestof Nynnes Dagbog og læste den på et par dage, for den var egentlig OK sjov. Så derfor - en liste:

Antal kilometer kørt:
Ca. 4700, heraf de 3400 på turen ned og hjem igen.

Antal episoder, der kræver et opkald til forsikringsselskabet efter hjemkomst
Et - højre brilleglas revnede, da vi klokken ca. 00.15 stod på parkeringspladsen foran et skummelt 2-stjernet hotel i Frankrig og skulle ind i bilen. En våd elastik, der holdt klapvognen på plads på en cykelanhænger, smuttede mellem fingrene på mig og SLAM! - så fik jeg den lige i bærret. Når man har kørt 1000,2 kilometer på 12 timer, så havde man sgu egentlig ikke lige brug for et par smadrede briller oveni... Fuck, jeg var tosset. Anna og Thea forduftede i minutterne efter lige så stille med Marius ind på hotellet, mens jeg dampede af ude på parkeringspladsen, inden jeg gik med dem ind. Brillerne var brugbare - men heller ikke mere... Ellers havde Anna skullet køre resten af turen og det tvivler jeg på, nogen af os havde syntes ret godt om.

Liter rødvin nedsvælget:
Utallige

Antal sjove oplevelser med Marius
Uendelige

Butikker, jeg har været inde i uden at købe noget
Tallet er højt, men ikke tre-cifret.

Hvorfor besøge så mange butikker uden at købe noget?
Fordi det er efter alt at dømme det, man (bl.a.) gør, når man er på ferie med fam. Bank Larsen i Frankrig - man går i butikker og køber noget... Qua min opvækst udenfor Bank Larsen klanen købte jeg ikke noget, men jeg vidste efter en uges tid en masse om, hvor billigt man kan få ting udenfor Danmarks grænser. Det er ikke en skrøne, når DK år efter år ligger i top 3 over dyre lande at bo i - vi betaler sgu for meget, når vi handler. Et eksempel: Tapet koster flere hundrede kroner rullen, hvis du vil have noget lidt sjovere end den klassiske savssmuldshørmer. Vi gav 8 Euro (ca. 60 kroner) for mønstret tapet, du snildt giver 2-300 kroner rullen for herhjemme.... Måske man skulle tage en forlænget weekend, fylde bilen med tapet og sælge skidtet på DBA? Det kunne garanteret godt betale både turen + en efterfølgende ferie.

Solskoldninger?
Nej, men muligheden var til stede. Vejret var bedre og solen brændte hårdere, men vi fik alligevel vores del af tunge regnbyger

Boghandlere besøgt i jagten på engelsk litteratur:
4-5 stykker - hvoraf jeg kun fandt noget i en enkelt. Franskmænd kan ikke andre sprog end fransk. De gider heller ikke prøve, så det var sgu en oplevelse at skulle ind til en fransk brillemand og prøve at bestille et nyt glas. Aldrig har jeg set en voksen mand svede så heftigt i håndfladerne som da han fandt ud af, at vi reelt kun kunne kommunikere med fagter og tegnsprog og... grynt? "Parlez-vous Anglais" blev til noget i retning af "Babeblu Ængliz", hviket først fik ham til at kigge mærkeligt og derefter kickstartede hans hypofyse det adrenalinkick, der senere resulterede i, at svedkirtlerne i hans håndflader kom på overarbejde. Når man som jeg sidst formulerede en fransk glose til eksamen i 3g på Ribe Katedralskole for 10 år siden og ikke har beskæftiget mig med emnet siden, så kan og skal det give nogle sjove situationer.... Nå, men lykkeligvis var mit problem åbenlyst (jeg stod i en brilleforretning og gav brillemanden et par briller, der var i stykker). Det kunne selv en ikke-engelsktalende franskmand forstå og da han også kunne måle styrken på glasset selvom det var itu så lykkedes det at få bestilt et nyt glas uden problemer. At hans tastatur bagefter så ud som om nogen havde spildt en halv liter vand i nærheden kan jeg ikke tage æren for - jeg var imponeret over, at han trods alt bevarede roen og bevidstheden om, at han havde en fantastisk historie at fortælle til sin kone og fremtidige børnebørn gjorde det hele til en fin oplevelse.

"NU skal i høre om dengang bedstefar stod ansigt til ansigt med min barndoms skræk Hr. Turist og talte i tunger, mens han smilede skummelt og jeg troede, min sidste time var kommet..."

Jeg hentede glasset to dage senere, måtte undvære mine briller i 1½ time og betalte 75 Euro for hele herligheden... Igen: Det havde sgu kostet mere end små 550 kroner at lave et brilleglas og få det sat i, hvis det havde været her i kongeriget. Og så havde det taget mindst en uge.

Er der billeder?
Ja, men vi skal have lavet en billed-bytte session, inden vi smider dem på. De kommer - bare rolig :o)

Bedste seværdighed:
St. Malo - en by, der blev jævnet med jorden under 2. Verdenskrig og genopbygget. Det eneste, der overlevede bomberne var bymuren - en ordentlig 8 meter tyk motherfucker, som ikke engang en B-52 med fuldt læs kunne tage livet af.

Ture i havet:
En enkelt - selvom vi boede 2 kilometer fra havet, så var vi ikke ret tit ved stranden. Mest pga. vejret, men at være på ferie med Marius er immervæk noget helt andet end at være selv afsted, for han har nået en alder, hvor man er på, når han er vågen - og først kan slappe af, når han sover. Der skal bare altid være en i nærheden af ham ligemeget hvad - for han kræver 90% af al opmærksomhed i et rum med mere end et menneske. Det var selvfølgelig godt at være afsted så mange, for så var der altid nogen i nærheden, men stadigvæk hang vi (Anna + undertegnede) på tjansen at trøste, skifte ble, lægge til at sove osv. osv.... Jeg kan til overflod godt forstå, hvorfor nogle mennesker godt kan gå kold i at få børn, for det er nemt at blive frustreret over manglende tid og overskud til ret meget andet end lige at holde skruen i vandet mht. tøjvask og rengøring af hytten derhjemme.

Jeg stopper her - nogen skal nemlig bestille en bryllypsrejse, da vi jo er nogen, der skal giftes 1. september. På en eller anden måde har vi kun fået et enkelt afbud - fra Allan, der har 5 kammerater, hvoraf de 3 har kæreste på. Det ene par har sagt, de aldrig skal giftes og de resterende to vælger at gifte sig samme dag. Vores invitation kom sidst (vi missede deres invitation med en uge), så han måtte give fortabt og melde fra... Hvor ærgeligt kan det blive? Anyway - jeg har en ide om, at jeg får ham at se inden brylluppet alligevel ;o)

/ Kristian